Întâmpinați probleme?

Revision as of 15:37, 9 January 2023 by TGorski2 (WMF) (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Întâmpinați probleme?

Dacă aveţi probleme cu donaţia sau dacă vreţi să puneţi nişte întrebări, vă rugăm consultaţi întrebările puse frecvent. Dacă încă aveți nelămuriri sau aveți nevoie de ajutor privind urmărirea tranzacției, vă rugăm să contactați donate@wikimedia.org[1].

Este acest site sigur?

Site-ul Wikimedia Foundation pentru donații este extrem de sigur. După ce ai făcut clic pe un banner sau ai accesat un link de donație, pagina către care ești redirecționat se află pe un site securizat (https); toate informațiile sunt criptate și gestionate conform celui mai înalt standard de protecție a datelor.

Metoda mea de plată preferată încă nu este oferită de Fundaţia Wikimedia.

Ne pare rău că momentan nu putem oferi metoda ta de plată preferată; în viitoarele campanii de strângere de fonduri sperăm să avem opțiuni suplimentare de donație în alte monede. Consultă și lista noastră completă de alte moduri de a oferi.

De ce donaţia pe credit/cardul de debit a fost respinsă?

Dacă plata ta a fost respinsă sau nu ai putut să accesezi informaţile tale de card de pe pagina de donaţii, te rugăm verifică creditul/cardul de credit pentru aceste cazuri:

  • Creditul/debitul tău ar trebui să fie disponibil pentru folosire internaţională. Cardurile care pot fi folosite într-o ţară (aka carduri domestice) nu sunt acceptate în momentul actual.
  • În UE/Regatul Unit, se pune un accent sporit pe securitate și, astfel, unele bănci solicită asocierea unui cod PIN cu cardul tău bancar (3D Secure). Acest lucru poate constitui un motiv de refuzare a operațiunii, în cazul în care codul PIN nu este furnizat sau este furnizat greșit, și poate fi necesar să prezinți această situație băncii tale emitente.
  • Nu toate cardurile virtuale pot fi acceptate în acest moment. Cardurile virtuale sunt folosite pentru achiziţionări online pentru a proteja informaţiile intime ale posesorului. Totuşi, asigurăm că procesarea donaţiilor este făcută de către operatori profesionişti şi conformi, iar informaţiile tale sunt foarte sigure. Aşa că dacă cardul virtual e respins, folosește-ți cardul de credit/debit obişnuit.
  • Dacă îți folosești cardul de credit, codul de securitate (CVV) e opţional. Dacă cardul nu are un CVV atunci sari peste coloană.
  • Este posibil ca banca ta să fi semnalizat tranzacția. Este foarte probabil ca aceasta să fie prima dată când donezi către Wikimedia. Contactează banca ta și solicită deblocarea tranzacțiilor viitoare către Wikimedia, astfel încât donațiile tale viitoare să poată fi prelucrate. Dacă banca sau compania emitentă a cardului de credit nu poate identifica cauza problemei tale, contactează-ne la donate@wikimedia.org[1]. Din motive de securitate, nu include numerele cardurilor de credit în e-mailul tău.

De ce a fost respinsă donația mea prin PayPal?

Dacă donația ta prin PayPal a fost respinsă sau donația dvs. recurentă a fost anulată, te rugăm să contactezi serviciul clienți PayPal pentru mai multe informații. De asemenea, poți apela direct PayPal la 888-221-1161 sau 402-935-2050 dacă suni din afara SUA. Iată câteva motive des întâlnite pentru care donațiile eșuează:

  • PayPal solicită uneori o metodă de plată de rezervă, din diverse motive, cum ar fi atingerea unui prag de cheltuieli lunare sau efectuarea unui transfer. Poți rezolva acest lucru adăugând o metodă de plată de rezervă la contul tău.
  • Ocazional, PayPal poate afișa o eroare în care se afirmă că nu prelucrăm donații într-o anumită țară. Totuși, este posibil să primești acest mesaj deoarece PayPal are nevoie de informații suplimentare de identificare din partea ta. Contactați Departamentul de relații cu clienții și solicitați informații suplimentare. Acest lucru se întâmplă în special în unele părți ale Asiei și Insulelor Pacificului.
  • Reține că, din cauza reglementărilor naționale, nu mai putem prelucra donații prin PayPal din Singapore.

Am primit un mesaj de eroare, dar încă mai văd o prelevare în extrasul meu de cont.

  • Dacă ai primit un mesaj de eroare care afirmă că tranzacția dvs. nu a putut fi acceptată, este posibil ca donația ta să nu fi fost prelucrată sau acceptată de Wikimedia Foundation. Contactează-ne la donate@wikimedia.org[1] pentru mai multe informații despre donația ta. Nu include numerele cardurilor de credit în e-mailul tău.
  • Este posibil să apară o prelevare pe cardul deținut de banca ta, deoarece aceasta este procedura standard de operare pentru orice tranzacție online. Dacă donația ta nu a reușit, banca ta va debloca aceste fonduri în aproximativ 3-5 zile lucrătoare, în funcție de normele și procedurile sale. Dacă dorești să încerci din nou o donație, vizitează moduriile de a oferi, pentru a consulta gama completă de opțiuni.

De ce formularul dvs. de donație nu îmi acceptă informațiile?

Asiguraţi-vă că browserul este actualizat, că aveţi JavaScript activat şi că nu deţineţi o listă albă cu anumite domenii. De asemenea, verificaţi dacă aţi introdus corect informaţiile în toate câmpurile, cum ar fi ortografia adresei dvs. de e-mail sau numărul de cifre al cardului dvs. de credit. Rețineți că spațiile suplimentare din aceste câmpuri pot genera o eroare.

De ce am primit un certificat de avertizare/eroare în timp ce încercam să donez?

Dacă observați un certificat de avertizare/eroare în timp ce încercați să donați, probabil că aceasta se datorează unei versiuni învechite a browserului dvs. Actualizați-vă browserul la o versiune mai nouă sau utilizați un alt browser.

De ce nu văd moneda sau țara mea pe formularul de donație?

Bannerul de donație pe care ați efectuat clic este configurat pentru a efectua localizarea geografică pe baza adresei IP furnizate de furnizorul dvs. de servicii internet. Un număr mic de donatori întâmpină probleme cu localizarea geografică prin IP și au nevoie de un banner specific țării lor de origine – aceasta tinde să fie o problemă în cazul în care călătoriți. În acest caz, trimiteți echipei de strângere de fonduri un e-mail la donate@wikimedia.org[1]. Asigurați-vă că includeți numele țării dvs. de origine și/sau moneda, astfel încât să vă putem trimite URL-ul corect pentru donație.

Cum îmi pot actualiza/anula donația recurentă?

Pentru instrucțiuni privind anularea sau actualizarea plăților recurente, consultați: Anularea sau modificarea donațiilor recurente.

De ce suma care apare pe extrasul meu bancar este mai mare decât suma donației mele?

Nici Wikimedia Foundation, nici societățile pe care le utilizăm pentru a procesa cardurile bancare nu aplică taxe de tranzacție donațiilor. Cu toate acestea, în unele cazuri, băncile pot aplica comisioane pentru operațiuni transfrontaliere și peste hotare. Ne străduim să reducem la minimum acest fenomen și ne cerem scuze dacă ți s-au aplicat astfel de debitări. Deoarece nu colectăm aceste taxe, nu ți le putem rambursa, dar, dacă dorești o rambursare a donației tale pentru a le compensa, trimite un e-mail la adresa: donate@wikimedia.org[1].

Întâmpinați în continuare probleme?

Echipa de strângere de fonduri a Wikimedia Foundation este mică, așadar vă rugăm să citiți întrebările des întâlnite de mai sus. De asemenea, vă rugăm să consultați întrebările frecvente, deoarece acest lucru poate ajuta la rezolvarea oricăror probleme pe care le întâmpinați. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a rezolva o problemă legată de donații, contactați donate@wikimedia.org[1]. Comunicați-ne ce browser și ce link de donație utilizați și furnizați o descriere sau, dacă este posibil, o captură de ecran a erorii. Nu includeți numerele cardurilor de credit în e-mailul dvs.

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 Din cauza volumului de solicitări pe care le primim, utilizăm Zendesk ca platformă de răspuns pentru donatori. Prin trimiterea unui e-mail la donate@wikimedia.org, înțelegi că informațiile tale vor fi prelucrate de către grupul Zendesk, în conformitate cu Condițiile Zendesk. Utilizatorii din următoarele țări trebuie să consulte Secțiunea A din Politica de confidențialitate Zendesk pentru mai multe informații despre practicile Zendesk specifice fiecărei țări: Australia, Brazilia, Canada, Japonia, Noua Zeelandă și Singapore.