Template:Appeal/Alan/fi

Revision as of 02:06, 9 December 2011 by Jsoby (talk | contribs) (Robot: Automated text replacement (-450 +470))


Olen aloittanut 2 463 uutta Wikipedia-artikkelia. Jokainen niistä on vapaasti saatavilla.

Olen järjestelmäkonsultti, ja työskentelen talouselämän suurten tietojärjestelmien parissa. Jos voisin muuttaa rahaksi sen ajan, jonka olen käyttänyt Wikipediaan, nousisi summa kohdallani useisiin satoihin tuhansiin taaloihin.

Mutta raha ei ole kannustin täällä. Wikipedian valuutta on jotain muuta. Sen tieto on peräisin minulta ja tuhansilta muilta muokaajilta, jotka ovat hyvillään sen työstämisestä kaikkien käyttöön. Me kaikki uskomme, että maailma on parempi paikka, kun tieto on vapaasti saatavilla.

Ikävä kyllä, vapaata tietoa palvelevat ratkaisut eivät ole kuitenkaan ilmaisia. Siksi pyydämmekin lukijoiltamme kerran vuodessa lahjoituksia. Wikipediassa ei ole mainoksia, vilkkuvia valoja tai sivubannereita, emmekä halua myydä sinulle mitään. Wikipedia on kaupankäynnistä vapaa alue.

Pyydämme sinulta vain 5 taalan, 10 euron, 1000 jenin tai minkä tahansa itsellesi sopivan summan lahjoitusta, jotta vapaan tiedon levittäminen voi jatkua.

Palvelinratkaisut, jotka mahdollistavat työmme, ja joita ylläpidetään voittoa tavoittelemattoman Wikimedia-säätiön toimesta, ovat niin riisuttuja kuin vain mahdollista. Googlella saattaa olla lähes miljoona palvelinta. Yahoolla on noin 13 000 työntekijää. Meillä on 679 palvelinta ja 95 työntekijää. Wikipedia on viidenneksi suosituin sivusto ja siellä käy 470 miljoonaa ihmistä joka kuukausi - sivun näyttökerrat ovat vielä tätä lukemaa huomattavasti suurempia.

Talousjärjestelmämme rakentuu oletukselle, että ihmiset työskenetelevät rahasta. Miksi kukaan vaivautuisi töihin ilman palkkaa?

Wikipediassa halu tehdä yhteistyötä ja kehittää tietämystä on valjastettu hyvään tarkoitukseen. Tämän tuloksena on syntynyt mittaamattoman arvokas kokoelma. Kulttuuri ei ole kaupan korkeimman tarjouksen esittäjälle. Saat puolueetonta, oikeaa ja ajantasaista tietoa jäsenneltynä perusteelliseen muotoon tarkoilla lähdeviitteillä siellä missä sitä kaipaat, silloin kun sitä kaipaat.

Kuulostaa minusta erinomaiselta sijoitukselta.

Kiitos,

Alan Sohn
Wikipedian muokkaaja