FAQ/he: Difference between revisions

Content deleted Content added
mNo edit summary
Updates according to yearly refresh of Donor Support Pages
Line 40:
== כיצד Wikimedia Foundation ממומנת? ==
 
Wikimedia Foundation ממומנת בעיקר באמצעות [https://donate.wikimedia.org/?uselang=he&utm_medium=donatewiki_page&utm_campaign=donate_link&utm_source=FAQ תרומות] של מיליוני אנשים ברחבי העולם. התרומה הממוצעת היא בסכום של כ־15 דולר, ואנו אסירי תודה על כך שאנשים כה רבים רואים ערך בוויקיפדיה ורוצים לשמור על עתידה. כמו־כן, אנו מקבלים תרומות באמצעות מתנות ומענקים מוסדיים (למידע נוסף, נא לעיין בדף התורמים שלנו). חלק קטן מההכנסות נרשם גם דרך שירותים המופעלים על ידי Wikimedia Enterprise ([[#מה זה Wikimedia Enterprise?|מידע נוסף]]).
 
Wikimedia Foundation בעלת מעמד <span style="white-space: nowrap;dir="ltr"">501(c)(3)</span>, הפטור ממס בארצות הברית. תרומות ממדינות אחרות עשויות גם הן להיות פטורות ממס (לפרטים נוספים עיין בדף [[{{LocalPage|Tax deductibility|he}}|ניכוי מס]]). ר' את הדף [[{{LocalPage|Ways_to_Give|he}}|דרכים לתת]] לפרטים על אופן מתן תרומות באמצעות כרטיס אשראי או כרטיס חיוב, PayPal,‏ Amazon וכמה דרכים אחרות. אם יש לך שאלות, נא ליצור עמנו קשר בכתובת [mailto:donate@wikimedia.org donate@wikimedia.org].<ref name="zd"/>
Line 98:
לרשותך עומדות כמה אפשרויות שבעזרתן תוכל להסתיר כרזות לגיוס כספים בעתיד:
 
* אם תלחץ על X או על הלחצן סגירה בכרזה, הוא יוסתר למשך שבוע אחד. ניתן גם ללחוץ על הלחצן "כבר תרמתי" בבכרזה. שים לב שאפשרות זו אינה חלה על הכרזה הראשונה שאתה רואה, אלא על כל כרזה המופיע לאחר מכן.
* אם תחזור לדף [https://thankyou.wikipedia.org/wiki/Thank_You/he "תודה לך"], תיתן לעוגייה הזדמנות להכניס את עצמה מחדש. אם אתה קורא את ויקיפדיה באמצעות כמה מכשירים, יש להיכנס לדף זה בכל אחד מהם כדי להעלים את הכרזות.
* ניתן גם ליצור חשבון בוויקיפדיה – הכרזות אינן מוצגות בדרך כלל למשתמשים שנכנסים לחשבונות ויקיפדיה. מידע נוסף על יצירת חשבון ניתן למצוא [https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%99%D7%A4%D7%93%D7%99%D7%94:%D7%9C%D7%9E%D7%94_%D7%9C%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A8_%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%9F%3F כאן].
Line 128:
תוכנית Wikimedia Endowment נוצרה בשנת 2016 כדי לשמש כקרן קבועה לשמירת נכסים פיננסיים לייצור הכנסות עבור תמיכה בתפעול ובפעילות המיזמים של Wikimedia לצמיתות.
התרומות לתוכנית Wikimedia Endowment מוחזקות בקרן נפרדת ומושקעות כדי שיוכלו לצמוח לאורך זמן. ניתן לקבל מידע נוסף על תוכנית Wikimedia Endowment בכתובת '''[https://wikimediaendowment.org/ wikimediaendowment.org]'''.
 
== מה זה Wikimedia Enterprise? ==
 
Wikimedia Enterprise היא חברה בעירבון מוגבל בבעלות מלאה, המעניקה שירותים לשימוש חוזר בתוכן של צד שלישי, המסופק באמצעות ממשקי [[w:he:ממשק_תכנות_יישומים|APIs]] (ממשקי תכנות יישומים). היא מספקת גישה בנפח גבוה ובאמינות גבוהה לתוכן ויקימדיה, והוא מתוכנן לתת מענה לצרכים של ארגונים מסחריים, כגון מנועי חיפוש, עוזרים קוליים וסטארט־אפים טכנולוגיים. העובדה ששירותים ממוטבים עבור משתמשים מסחריים ניתנים בכפוף לקבלת תשלום ממשתמשים אלה, מבטיחה כי כל סכום כספי שנתרם ל־Wikimedia Foundation מופנה ישירות לשירותי תמיכה עבור קהילת המתנדבים שלנו ועבור הקוראים. ניתן לקבל מידע נוסף על Wikimedia Enterprise בכתובת '''[https://enterprise.wikimedia.com/ enterprise.wikimedia.org]'''.
 
== מה ההבדל בין Wikimedia Foundation לבין סניפי ויקימדיה? ==
 
[https://wikimediafoundation.org/ Wikimedia Foundation] היא ארגון ללא מטרות רווח התומכת בוויקיפדיה, במיזמים של ויקימדיה, ובמטרה של ויקימדיה, שהיא שיתוף ידע חופשי בקנה מידה עולמי. הארגון כולל את ויקיפדיה ואת מיזמי ויקימדיה, בונה חוויות תוכנה לקריאה, לתרומה ולשיתוף תוכן של ויקימדיה, תומך בקהילות המתנדבים ובשותפים, שהופכים את ויקימדיה לאפשרית, ומשתדל לקדם מדיניות המאפשרת לוויקימדיה ולקידום ידע חופשי. כדי למלא את ייעודה, הקרן מנהלת מבצעים בינלאומיים לגיוס כספים המיועדים לתת מענה לצורכי הידע ברחבי העולם.
 
[https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_chapters סניפי ויקימדיה] הם ארגונים עצמאיים ללא מטרות רווח שתומכים בוויקיפדיה ובמיזמי ויקיומקדמים אותם במיקום גאוגרפי מסוים. בעוד ש־Wikimedia Foundation וסניפי ויקימדיה משתפים פעולה במשימתנו לקידום הידע החופשי, הם אינם מייצגים את Wikimedia Foundation מבחינה משפטית וכל סניף פועל באופן עצמאי עם סגל משלו, מועצת המנהלים משלו ותוכנית ארגונית משלו. כמה סניפים גם מנהלים מבצעים עצמאיים לגיוס כספים, ואלה לעיתים קרובות ניתנים לניכוי ממס בארצם.
 
== מהן התוכניות לעתידה של ויקימדיה? לאן מועדות פניכם? ==
Line 133 ⟶ 143:
בתחילת 2017, Wikimedia Foundation השיקה דיון גלובלי להגדרת עתידה של ויקיפדיה ושל תנועת ויקימדיה עד שנת 2030. אנו קוראים לו '''[[m:Movement_Strategy|ויקימדיה 2030]]'''. לאורך התהליך, שאלנו את עצמנו שאלות שונות, כגון לאיזה כיוון היינו רוצים שוויקיפדיה ותנועת ויקימדיה יפנו? אילו הזדמנויות ואתגרים נמצאים לפנינו? אילו מגמות בטכנולוגיה, בחינוך, במידע ובגישה יעצבו את העתיד שלנו?<!-- Couldn't find a Hebrew version of this page at time of writing, please update if one is made -->
 
על סמך דיון זה והמחקר שלנו, אנו מתאגדים סביב כיוון שיעזור לנו לבנות '''תנועה בת־קיימא, גמישה ומעורבת יותר''', שכל מי ששותף לחזון שלנו יכול להצטרף אליה. נתאים את עצמנו למגמות המשתנות בטכנולוגיה, כדי לוודא שאנו עונים על צורכי המשתמשים שלנו וממשיכים לספק מידע אמין, שקוף וניטרלי. נזמין קולות חדשים להצטרף אלינו ונוודא שכל מי שרוצה לשתף ידע בוויקיפדיה ובאתרי ויקימדיה יוכל לעשות זאת. כמו־כן, נתמוך במדיניות ובערכים שאפשרו לוויקיפדיה ולאתרי האחות שלה לשגשג. הכיוון הזה דורש מאיתנו להיות נועזים ולהתנסות בעתיד, כפי שעשינו בעבר, והוא נשאר נטוע במשימה שלנו לספק ידע חופשי לכולם.
 
כדי לקרוא עוד על ויקימדיה 2030 ועל כיווננו לעתיד, נא היכנס לאתר '''[[m:Movement_Strategy|ויקימדיה 2030]]'''.
Line 139 ⟶ 149:
== כיצד אוכל להשתתף בוויקימדיה? ==
 
תודה על התעניינותכם! קיימות כמה דרכים שבהן תוכלו לתרום, כמפורט להלן.
ראשית, תודה על התעניינותך בתמיכה בוויקיפדיה! אנו מבינים שלא כל אחד יכול לתרום, וזה בסדר. ויקיפדיה תמיד תהיה חופשית לכולם, ויש כמה דרכים שבהן תוכל לתרום לוויקיפדיה מעבר לביצוע תרומה.
 
* תוכל לקרוא בוויקיפדיה ולהשתמש בה כמקור למידע אמין הזמין ביותר מ־300 שפות.
Line 149 ⟶ 159:
== כיצד אוכל ליצור קשר עם Wikimedia Foundation? ==
 
אם יש לך שאלות או דאגות כלשהן, אנא אל תהססו [https://wikimediafoundation.org/he/about/contact/ לפנות אלינו] אם יש לכם שאלות או משוב מכל סוג שהוא. לשאלות בנוגע לתרומות, שלחו דוא"ל לכתובת [mailto:donate@wikimedia.org donate@wikimedia.org].<ref name="zd"/>
 
<references>